A MERÜLÉS ÓCEÁNJAIN

A MERÜLÉS ÓCEÁNJAIN

2011. július 17., vasárnap

A boldogságról ( egy kedves ismerősnek )

Ma beszéljünk a Te boldogságodról ! Arról a boldogságról,amit mindennap megélsz,ami nemfoglalkozik a jövővel, csak a jelenbe él,s teszi a dolgát, s boldog attól, hogy létezik.Nem kell hozzá semmilyen különleges képesség,csak az, hogy jelen tudj lenni a pillanatban, életed minden egyes pillanatában. Ha élsz, akkor ezek a képességek már a rendelkezésedre állnak. A dolgod csak az, hogy figyeld magad, és abbahagyd mindazt, ami eltávolit a jelen pillanatától.
minden ami fontos, az ittvan most Veled.A jövő még csak álom, az előreküldött gondolataid szövedéke,a múlt pedigcsak emlék,a fejlődésed története. Egyik sem létezik itt és most ! Vagy a kezembe tudod most adni a jövődet ? Esetleg a múltadat ? Ugye látod, és érzed a különbséget ? Engedd hát el mindazt, ami a jelentől eltávolit, bármi is legyen az ! Az életedet 1féleképp érdemes élni : ITT és MOST !
Ha nem vagy jelen, állandóan a gondolataidban tanyázol,az életed elmegy meletted,megtörténik Veled annélkül, hogy éreznéd,hogy átélnéd, hogy élveznéd. Kivel akarsz osztozni a legjobb pillanataidban ? Oda akarod adni másnak ? Te nemvagy rájuk érdemes ?
Dehogynem!
Engedd hát szélnek gondolataidat , élj a mának !
 Csak a mosttal foglalkozz, a jelen pillanattal : ez a BOLDOGSÁG kulcsa !